Hogyan született meg az „esküvő a pajtában”?

Vannak emberek, akik szeretnek alkotni, vannak, akik szeretnek megmenteni régi dolgokat – jó esetben pedig mindkét tulajdonság megtalálható bennük, jelen esetben Csilla és Vilmos személyében.
Az Őrségi 5érzék házigazdái mindketten őrzik és óvják a múlt szép, régi tárgyait, melyek lehetnek használati eszközök, a vidéki életre jellemző berendezési elemek, amik már csak dekorációnak alkalmasak. Ám így is emlékeztetnek korábbi időszakokra, amikor az embereknek jóval kevesebb tárgyuk volt, és azokat jóval tovább használták, mert óvták és megbecsülték.

2019 tavasz

Talán ezen idea mentén jött a gondolat Vilmostól, hogy a birtokon álló, eredeti funkciójában már nem használt, alapos felújításra szoruló lábas pajtát megmentse, sőt, mint alkotó ember abból létrehozzon valami újat.

2016 őszén kezdődött a tervezés ideje, következő év tavaszán már szorgosan dolgoztak az épület helyreállításán, mert ekkor már megvolt a terv: legyen ez a pajta egy esküvői helyszín.

Így mentődött át egy valaha gazdasági célokra, tárolásra szolgáló épület a mai korba, főbb jellegzetességeit meghagyva alakul, – 2020 nyarán azt mondhatjuk, – szinte évről-évre 🙂

Az eredeti épület tartószerkezetét határolva az első éven a fő egység, ablakok, ajtók és egy félig fedett terasz készült. Ez a terasz a következő évben befedésre került, bővítve ezzel a fő épület egységét, így a tér még tágasabb lett, van hely bőven táncra, mulatozásra, zenekarnak és a catering egy részének is.

Szinte minden nyáron került a külső térbe néhány új elem. Mivel sok pár igényli, hogy az esküvői helyszínen legyen az anyakönyvvezetői szertartás, így megépült egy fedett, külső pavilon, amely köré padok kerültek, így nagyobb létszám esetén is megoldható, hogy a vendégek le tudjanak ülni a szertartás idejére.

Az utolsó képen néhány pillanatot szerkesztettünk össze, honnan indult ez az épület, és milyen manapság:
Esküvő az Őrségben, esküvő egy több, mint 100 éves pajtában, vagyis egy pajta esküvő.

esküvő a pajtában dekor

terasz

belső esküvői dekoráció

esküvő a kertben

pavilon esküvő

100 éves pajta

a csapat ingben